Cécile Henquet

 

Psychotherapeut

Na mijn universitaire opleiding psychologie heb ik onderzoek gedaan naar o.a. psychotische ervaringen bij jongeren in de algemene bevolking. Door mijn onderzoek heb ik een meer hoopvolle en herstelgerichte kijk op psychische problemen gekregen: psychische klachten zijn niet vaststaand maar veel meer een uiting van een brede kwetsbaarheid op een bepaald moment. In mijn werk als psychotherapeut denk ik hierdoor niet meer in termen van diagnoses, maar werk ik vanuit kwetsbaarheid en weerbaarheid. De relatie die jij en ik aangaan in de therapie is daarbij het uitgangspunt: alleen vanuit verbinding en echt aanwezig zijn, kun je goed samenwerken en kan er herstel optreden. In mijn vervolgopleiding tot psychotherapeut heb ik me daarom gespecialiseerd in behandelvormen waarbij de therapeutische relatie centraal staat. Hoe kunnen we samenwerken in de therapie en wat gebeurt er tussen ons? Dan kun je gaan onderzoeken vanuit welke gedachten en gevoelens je bepaalde dingen doet en hoe je je ten opzichte van anderen voelt. Als je dit begrijpt ga je je zekerder voelen. We kunnen samen onderzoeken wat je wilt en wat je daar voor nodig hebt.

Mijn specialismen liggen in persoonlijkheidsproblematiek, hechtingsproblemen, trauma en identiteitsproblematiek bij jongvolwassenen.  Ik werk met de volgende therapievormen: mentaliseren bevorderende therapie (MBT);  EMDR en imaginaire exposure.

Naast mijn werk als psychotherapeut, geef ik supervisie over MBT en werk ik als universitair docent bij de vakgroep Klinische Psychologie van de Open Universiteit.

 
Registraties en lidmaatschappen:

BIG geregistreerd als psychotherapeut (39919640016)
MBT Nederland en geregistreerd als MBT therapeut en MBT supervisor (registernummer: 110887)
– Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie, NVGP (registernummer: 1917).
– Vereniging EMDR Nederland, VEN (registernummer: 35993)
Sensorimotor psychotherapie voor trauma (level I). 
– Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten, LVVP
– AGB code praktijk : 94063121
– AGB code persoonlijk : 94101118
– KvK nr:  68264984. Vestigingsnr. 0000367227
– Bankrekeningnummer: NL90 ASNB0950034711

– Het goedgekeurde kwaliteitsstatuutPsychotherapiepraktijkHenquet2022 kwaliteitsstatuut kun je inzien via deze link

PrivacystatementHenquet kun je inzien via deze link. 

Reacties zijn gesloten.